Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Mountaineering

Mijn eerste echte ontmoeting met de bergsport was op mijn huwelijksreis backpackend door de Highlands van Schotland. Ik was direct verslaafd. Samen met mijn zwager die al meer tochten in de alpen had gedaan planden we elk jaar een trip in de alpen. Naast deze trips maakten mijn vrouw en ik diverse lange reizen naar o.a. Zuid Amerika (Chili, Peru, Bolivia & Cuba) en Alaska. In deze periode heb ik ook via de NKBV de C1 cursus gedaan. De liefde voor de bergen en het avontuur zal niet meer weggaan.

 

De laatste jaren heb ik nog een paar mooie trips mogen maken. In 2011 heb ik de trip naar de Jebel Toubkal in Marokko (hoge Atlas) proberen te maken. Daar werd ik voor het eerst in mijn bergsport leven geconfronteerd met het fenomeen hoogte ziekte. Hierdoor net de top niet gehaald, ook mede door de enorme sneeuwstormen maar wat een gaaf land en weer veel geleerd. Ik kwam er wel steeds meer achter dat met mijn 2.04 m. het hele technische werk niet mijn ding was. Ik ging op zoek naar waar mijn kwaliteiten dan wel lagen. In 2013 heb ik samen met nog 6 mensen en een gids een mooie sneeuwschoentocht gemaakt boven in Finland dicht tegen de Russische grens. 8 dagen buffelen door een kerstkaart, sneeuwstormen en temperaturen die schommelden tussen de -10 en -40 graden. Wat een ervaring met het noorderlicht als beloning.

 

Avonturier

Ik ben zoals je kan lezen meer een mountaineer en avonturier dan een klimmer. De bergsport geeft ook zoveel verschillende uitdagingen dat er voor iedereen op welk niveau ook een uitdaging ligt. Met deze insteek ben ik in 2013 Xtraveler Bergsportreizen begonnen. Het avontuur bij u weer naar boven halen. Mooie tochten maken op elk niveau en van die dagen intens genieten. Wij zorgen goed voor u maar prikkelen wel de uitdaging en de verantwoordelijkheid die de bergsport met zich meeneemt. Na met veel succes het 3 jaar alleen te hebben gedaan kwam in 2016 een partner in beeld. Nu 2 jaar verder hebben we in goed overleg besloten om ieder zijn eigen weg te gaan. Onder een andere naam met dezelfde passie ga ik BLACK MOUNTAINS verder uitbouwen.

 

IJsland per Fatbike

Tot slotte nog een avontuur dat ik in 2016 ben aangegaan. IJsland oversteken op een fatbike, 14 dagen op je zelf, voor al die dagen eten mee en proberen dit bijzondere land van noordoost naar zuidwest over te steken. Alleen maar gravel, lava, geisers, heel veel water en ijs.

 

We zien u graag bij BLACK MOUNTAINS, voor ons reisschema klijk hier.


 • Kiilopaa Finland

  Kiilopaa Finland

 • Rettenbach Tirol

  Rettenbach Tirol

 • Hintertux

  Hintertux

 • Jebel Toubkal Marokko

  Jebel Toubkal Marokko

 • Jebel Toubkal Marokko

  Jebel Toubkal Marokko

 • Similaun

  Similaun

 • Uhro Kekkonen Finland

  Uhro Kekkonen Finland

 • Xtraveler

  Xtraveler

 • Traning Fatbike

  Traning Fatbike

 • Sokosti Uhro Kekkonen Finland

  Sokosti Uhro Kekkonen Finland