Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

7 manieren om de bergen te respecteren

 

 

Respect the Mountains  

Respect the Mountains

De Respect the Mountains-campagne creëert bewustzijn over de berggebieden in de hele wereld en het hele jaar door. De belangrijkste doelen zijn om duurzaam bergtoerisme te bevorderen, op educatief en praktisch niveau, en het behoud en bescherming van deze unieke gebieden voor toekomstige generaties.

   
1-book-smart  

Boek slim


Denk eens aan het ontdekken van een minder bekend gebied, of reis tijdens het laagseizoen. Dit heeft minder impact op de bergen tijdens het hoogseizoen. Doe onderzoek en boek je vakantie gebaseerd op de duurzame activiteiten en visie van een resort.

   
2-travel-wise  

Reis wijs


Respect the Mountains moedigt toeristen aan om vervoer te gebruiken met een lage CO2- uitstoot. Neem bijvoorbeeld de bus of de trein, of carpool met vrienden naar de bergen. Maak op locatie gebruik van het openbaar vervoer of wandel, fiets, lift of skateboard van A naar B.3-support  

Steun duurzame alternatieven


Steun duurzame bedrijven en activiteiten en kies merken, hotels en reisbureau’s die actief bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Koop lokaal voedsel en zorg dat je goed geïnformeerd bent over alternatieve bronnen van energie.
     
4-be-respectful  

Wees een respectvolle bergtoerist


Respectvol - Te vaak nog is het devies van de bergtoerist: “Ik woon hier niet, dus het interesseert me niet”. Dit heeft zijn weerslag op hoe toeristen de lokale cultuur en natuur benaderen. Respecteer de lokale bevolking, hun gewoonten en andere berggebruikers.

Verantwoordelijk - Onderwijs jezelf over het lokale berggebied: bekijk de weersvoorspellingen, doe navraag bij de lokale parkgidsen en wees goed voorbereid voordat je de bergen in gaat. Als je van plan bent een (ski-) gebied te verlaten, wees je er dan van bewust dat een dure reddingsoperatie makkelijk voorkomen had kunnen worden met goede voorkennis, een gids en de juiste voorbereiding. Als je niet ervaren bent ga dan altijd met een gids. En respecteer altijd de bergen.

   
5-leave-no-trace
 

Laat geen sporen achter


Berggebieden worden bedreigd door de hoeveelheid toeristen per jaar. Bergtoeristen komen voor verschillende redenen. Ze zoeken adrenaline, een uitdaging, plezier of een band met andere mensen en de natuur. Maar fl ora en fauna leven ook in diezelfde bergen. En bergdorpen, steden en landen zijn afhankelijk van bergwater. Wat je de bergen in brengt (afval, plastic), neem dat ook weer de bergen mee uit.

Blijf op de paden die door de lokale overheid zijn aangebracht. Deze zijn er voor je veiligheid, om flora en fauna te beschermen en onnodige conflicten tussen wilde dieren en mensen te voorkomen. Denk hier ook aan wanneer je offpiste wilt gaan.

   
6-recycle
 

Verminder, hergebruik, Recycle en Upcycle


Dit is de 21e eeuw. Laten we de wereldwijde kennis, begrip en technologie die voorhanden is, niet negeren.
- Verminder je impact
- Hergebruik artikelen
- Recycle het afval dat je niet kunt hergebruiken
- Upcycle wat je kunt om afval te transformeren in iets van nieuwe waarde

   
7-spread-the-word
 

Vertel het verder


Er zijn maar weinig mensen die de bergen bezoeken en er niet van houden. Deel je ervaringen met je vrienden, familie, collega’s en bedrijfspartners. Inspireer, bemoedig en wees een goed rolmodel voor anderen zodat zij ook de bergen zullen respecteren en toekomstige generaties ook kunnen spelen, werken en plezier kunnen maken in de bergen. Deel met anderen hoe deze organisatie toewerkt naar een positieve en duurzame bergtoerisme-industrie.